Ohjeita uimahallin käyttäjille

Uimahallimme tarjoaa mahdollisuuden opetella uimataitoja, harrastaa uintia sekä muuta vesiliikuntaa ja rentoutua laadukkaassa ja puhtaassa allasvedessä. Korkea hygieniataso on ehdoton vaatimuksemme, jolla taataan uimareiden turvallisuus. Uimareiden huolellinen peseytyminen, uimiseen tarkoitettu puhdas uima-asu ja tilojen säännöllinen ja ammattimainen siivoaminen takaavat hyvän hygienian. 

Peseytyminen

 • Ennen saunaa ja uintia peseydytään ilman uima-asua. Tämä on tärkeää hyvän hygienian turvaamiseksi.
 • Ennen altaaseen menoa peseydytään huolella ja pukeudutaan puhtaaseen, uimahalliin soveltuvaan uima-asuun.
 • Myös WC:ssä käynnin jälkeen peseydytään.
 • Hiusten värjäys, karvojen poisto, kynsien leikkaaminen ja jalkojen raspaus on kiellettyä pesu- ja pukutiloissamme.
 • Päihteiden käyttö ja esiintyminen päihteiden käytön alaisena uimahallin tiloissa kielletty.
 • Tarttuvia infektioita sairastavilta pääsy puku-, pesu- ja allastiloihin kielletty.
 • Noudata turvallisuuskylttejä ja henkilökunnan antamia ohjeita.

Turvallinen ja hygieninen uima-asu

 • Uima-asu on taskuton ja sitä käytetään vain uimahallissa.
 • Vesipekassa on sallittua käyttää burkinia ja uimashortseja, jotka on tehty ja tarkoitettu uimahalliympäristöön, sekä valmistettu sellaisesta materiaalista, joka soveltuu uimahallikäyttöön.
 • Urheilu-, ranta- ja caprishortsien käyttö uima-asuna on kielletty. Lipunmyynnissä on tarvittaessa vuokralla uima-asuja.
 • Kuivat hiukset peitetään uimalakilla. Pitkät hiukset sidotaan kiinni.
 • Uima-asu puetaan päälle vasta uimahallissa peseytymisen jälkeen.
 • Saunaan mennään ilman uima-asua.

Katso liite uimahalliasun päivitetyistä ohjeista!

Lasten turvallisuus

Allasosastolla turvallisuus on keskeisellä sijalla. Allastilassa on aina vähintään yksi uinninvalvoja, joka keskittyy yleisen uintiturvallisuuden valvontaan. Uinninvalvoja ei voi toimia yhden henkilön tai tietyn ryhmän valvojana.

Lapset ovat uimahallissa vanhempiensa vastuulla

Omien vanhempien sijasta voivat lapset tulla uimahalliin myös huoltajan kanssa. Huoltajana voi toimia uimataitoinen 15 vuotta täyttänyt henkilö, joka tuntee vastuunsa lasten turvallisuudesta.

Uimataitoinen lapsi, joka on iältään alle 10 vuotta, voi tulla uimaan ilman aikuista vanhemman lupalapulla. Lapsen pitää pystyä uimaan yhtäjaksoisesti iso allas 25 m päästä päähän. Lupalappu kirjoitetaan ja allekirjoitetaan vanhemman toimesta ja palautetaan lipunmyyntiin.

Vanhemmat tai huoltaja huolehtivat lasten valvonnasta koko uimahallikäynnin ajan

Lapsia ei saa jättää uimahalliin itsekseen. Pienten uimataidottomien lasten kanssa ollaan vain matalissa lapsille tarkoitetuissa altaissa. Lasten kellukkeet, uintivälineet tai kelluttavat uima-asut eivät korvaa uimataitoa. Vanhemman tai huoltajan tulee olla käden mitan päässä uimataidottomista lapsista.

Syvät altaat on tarkoitettu vain uimataitoisille. Syvät altaat eivät sovellu pienille lapsille tai uimataidottomille.

Löytötavaroiden säilytys

Tiloihimme asiakkailta jääneet tavarat, uimavaatteet, pyyhkeet jne. kerätään joka ilta talteen talon sulkeuduttua. Löytötavarakaappi tyhjennetään kahden viikon välein, jonka jälkeen löytötavarat hävitetään. Kadonneita tavaroita voi tulla noutamaan suoraan löytötavarasäilytyksestä.

Emme vastaa asiakkaalta hävinneestä omaisuudesta. Suosittelemme, ettei arvotavaroita kuljeteta tai säilytetä uimahallin tiloissa.